Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжців каратимуть за багаття: які штрафи

Запоріжців каратимуть за багаття: які штрафи

Запоріжців каратимуть за багаття: які штрафи

Ілюстративне фото

У Запорізькій області стрімко зростає кількість пожеж у природних екосистемах. 90% таких загорянь – результат людської недбалості або навмисні підпали. Самовільні підпали у природних екосистемах – це злочин, який передбачає  адміністративну, а також кримінальну відповідальність.

Про це повідомляють в мерії Запоріжжя.

Які передбачені штрафи:

За спалювання сухої трави і листя передбачений штраф від 3 060 до 6 120 грн. Для посадовців – від 15 300 до 21 420 грн.

На території природно-заповідного фонду – від 6120 до 12 240 грн (для посадовців – від 21 420 до 30 600 грн).

 За знищення чи пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниці загрожують найбільші штрафи – 91 800-153 000 грн, або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Якщо під час пожежі внаслідок спалювання трави чи листя загинули люди, відбулась масова загибель тварин або інші тяжкі наслідки за це загрожує від 5 років до 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, протягом минулого тижня екологи виявили перевищення концентрації забруднювальних речовин в атмосферному повітрі Запоріжжя. Деякі з них перевищували норму в декілька разів.

Як писав раніше Inform.zp.ua, екологи зробили приблизний розрахунок збитків навколишньому середовищу після російського обстрілу Дніпровської ГЕС. Шкода за засмічення землі та ґрунтів складає майже 168 млн.