Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Як запоріжцям оформити субсидію на неопалювальний сезон

Як запоріжцям оформити субсидію на неопалювальний сезон

Як запоріжцям оформити субсидію на неопалювальний сезон

Ілюстративне фото

Для більшості запоріжців, кому вже була призначена субсидія, з 1 травня її подовжать автоматично, якщо не змінилися дані про майновий стан та склад домогосподарств.

 Житлова субсидія на опалювальний сезон призначається до дати його закінчення, по 30 квітня включно (по 15 квітня включно йде нарахування на послугу опалення). А з травня людина може отримувати субсидію на неопалювальний сезон, повідомили у Мінсоцполітики.

Якщо ви вже є отримувачем житлової субсидії, додатково звертатися нікуди не потрібно і жодних додаткових звернень робити також не потрібно. Пенсійний фонд на основі даних, які вже має, перерахує розмір субсидії, на яку родина чи домогосподарство має право. 

Водночас є певні категорії, яким субсидію з 1 травня призначать за їхнім зверненням із заявою та декларацією про доходи та витрати.

Зокрема, із особистим зверненням до Пенсійного фонду треба звернутися, якщо:

•  заявник (член домогосподарства) орендує житлове приміщення, за яке сплачує житлово-комунальні послуги;

•  у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;

•  кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;

•  домогосподарство претендує на призначення житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Також необхідно звернутися й особам, які мають право на виплату, але в опалювальний сезон субсидію було призначено в розмірі 0,00 грн.

Навіть, якщо ви подали заяву протягом двох місяців з початку неопалювального сезону, субсидію буде призначено з початку такого сезону.

У Міністерстві соціальної політики зазначають, що оскільки кількість отримувачів пільг та житлових субсидій зростає (наприклад, через зростання кількості учасників бойових дій та інші фактори) на фінансування житлових субсидій та пільг у 2024 році Уряд виділив  49,9 млрд грн (на 12 млрд грн більше порівняно з 2023 роком).

Нагадаємо, 183 мільйони гривень державної допомоги отримали у квітні внутрішньо переміщені особи, які проживають у Запорізької області. Водночас 33 тисячі запорізьких переселенців втратили право отримувати грошову допомогу.

Для внутрішньо переміщених осіб працюють «гарячі лінії»:  Урядова: 15-45, Запорізька обласна: 0 800 503 508.

Нагадаємо, Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про тарифи на комунальні послуги. Скільки доведеться заплатити запоріжцям у травні за світло, газ, воду та вивезення сміття – читайте в цьому матеріалі.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Кабмін розглядає варіант підвищення тарифу на електроенергію для населення через російські атаки на енергетичну інфраструктуру України.