Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Уряд дозволив мешканцям Запорізької області не сплачувати податки: що відомо

Уряд дозволив мешканцям Запорізької області не сплачувати податки: що відомо

Уряд дозволив мешканцям Запорізької області не сплачувати податки: що відомо

Гроші / Деньги

Уряд переглянув податкові пільги для мешканців Запорізької області. Це означає, що не будуть нараховувати та не треба сплачувати деякі види податків.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Постановою Кабміну від 6 грудня 2022 року № 1364 зі змінами передбачається, що українці в зоні активних бойових дій можуть не сплачувати деякі види податків.

“Ними передбачається надати платникам податків на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, податкові пільги. Зокрема, дозволити не нараховувати та не сплачувати окремі види податків на таких територіях”, – йдеться в повідомленні.

Громади, які вважаються зонами активних бойових дій:

  • Дніпропетровська область: м. Нікополь (Нікопольська міська територіальна громада (ТГ), с. Червоногригорівка (Червоногригорівська селищна ТГ) та інші.
  • Донецька область: Костянтинівська міська ТГ, Лиманська міська ТГ та інші.
  • Запорізька область: Преображенська сільська ТГ (частково) та інші.
  • Миколаївська область: м. Очаків (Очаківська міська ТГ), Куцурубська сільська ТГ.
  • Харківська область: Кіндрашівська сільська ТГ, Курилівська сільська ТГ (частково) та інші.
  • Херсонська область: Херсонська міська ТГ, Білозерська селищна ТГ та інші.

Нагадаємо, що Мінреінтеграції оновило перелік територій, на яких ведуться або можуть вестися бойові дії. В списку є вся територія Запорізького району та Запоріжжя.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Кабмін скасував постанову, згідно якої від початку повномасштабної війни не дозволялося припиняти комунальні послуги споживачам, навіть якщо за них вчасно не сплачували. Але в кінці 2023 року парламент скасував цей мораторій й фактично дозволив енергопостачальникам відключати споживачів із заборгованістю від електромереж.

Відключатимуть електропостачання в разі заборгованості можуть лише на територіях, на яких не ведуться бойові дії, та які не перебувають під тимчасовою окупацією. Через те, що Запоріжжя та Запорізький район входять до території можливих бойових дій, жителі цих територій не підпадають під дію мораторію про заборону припинення комунальних послуг у разі заборгованості.