Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » “Запоріжжяелектропостачання” зробило нову заяву про відключення електроенергії за борги в Запорізькому районі

“Запоріжжяелектропостачання” зробило нову заяву про відключення електроенергії за борги в Запорізькому районі

“Запоріжжяелектропостачання” зробило нову заяву про відключення електроенергії за борги в Запорізькому районі

Після скасування мораторію про припинення комунальних послуг українцям знову доведеться платити. Але через те, що мешканці Запорізького району знаходяться на території активних бойових дій, ситуація склалася неоднозначна.

Чи треба платити за комунальні послуги людям, які живуть на території бойових дій, розбирався Inform.zp.ua.

Кабмін скасував постанову, згідно якої від початку повномасштабної війни не дозволялося припиняти комунальні послуги споживачам, навіть якщо за них вчасно не сплачували. Але в кінці 2023 року парламент скасував цей мораторій й фактично дозволив енергопостачальникам відключати споживачів із заборгованістю від електромереж. Перші відключення стосуватимуться Дніпропетровщини та Київщини.

Жителям Запоріжжя відключать світло 20 листопада (АДРЕСИ)
Ілюстративне фото

Відключатимуть електропостачання в разі заборгованості можуть лише на територіях, на яких не ведуться бойові дії, та які не перебувають під тимчасовою окупацією. Нагадаємо, що відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, весь Запорізький район відноситься до територій можливих бойових дій

Та днями “Запоріжжяелектропостачання” повідомило, що для уникнення відключення від електропостачання споживачам-боржникам радять сплатити заборгованість або укласти договір про реструктуризацію заборгованості за спожиту електричну енергію.

Ми звернулися до пресслужби компанії з метою роз’яснення ситуації щодо сплати за електроенергію. Нам відповіли, що наразі на території Запорізького району відключення світла за заборгованість не проводили. Та споживачів просять все ж таки сплачувати заборгованість, аби підприємство не дійшло до критичного стану фінансування.

“На сьогоднішній день ТОВ “Запоріжжяелектропостачання” вживає всі можливі заходи для упередження виникнення критичного стану підприємства. При цьому, підприємство не має фінансової можливості кредитувати споживачів щодо купівлі електричної енергії, тому всі розрахунки, які здійснюються споживачами з порушенням термінів передбачених умовами договору або не в повному обсязі, погіршують фінансово-економічний стан нашого підприємства, чим створюють загрозу його роботі, а відтак постачанню електричної енергії населенню Запорізького району”, – заявили в компанії.

Люди, які не мають фінансової можливості погасити весь борг за електроенергію, можуть звернутися з письмовою заявою про реструктуризацію боргу до Центрів обслуговування клієнтів.

Раніше Inform.zp.ua писав, скільки доведеться заплатити за комунальні послуги в Запоріжжі за січень.