Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Сонячна електростанція з’явиться в дитячій лікарні Запоріжжя: як це вплине на місто

Сонячна електростанція з’явиться в дитячій лікарні Запоріжжя: як це вплине на місто

Сонячна електростанція з’явиться в дитячій лікарні Запоріжжя: як це вплине на місто

Ілюстративне фото

У Запоріжжі побудують сонячну електростанцію на території дитячої лікарні №5. Це може зменшити видатки на електроенергію та забезпечить безперебійну роботу медзакладу.

Про це повідомляє Запорізька міська рада.

Запоріжжя незабаром може розпочати будівництво сонячної електростанції на території дитячої лікарні №5. Таке рішення дозволить зменшити видатки на електроенергію та забезпечити безперебійну роботу медичного закладу.

“Споживання електроенергії значно зменшиться, оскільки влітку вентиляційне обладнання, яке споживає досить велику кількість енергії, буде працювати за допомогою енергії сонця. В зимовий час – енергії від сонячних електростанцій буде менше. Можна на сьогоднішній день сказати, що споживання власного виробництва зможе замістити до 50% власного споживання”, – каже начальник управління енергетичного менеджменту та інвестицій Запорізької міської ради Борис Розсоха.

Серед переваг екологічного вироблення електроенергії виокремлюють:

  • безперебійна робота медичного обладнання;
  • зменшення витрат на комунальні послуги;
  • заощадження бюджетних коштів;
  • виділення заощаджених грошей на утримання лікарні.

Раніше ми писали, що передати показання електролічильників за підсумками квітня можна протягом п’яти днів. Сьогодні, 29 квітня – перший день.

Що відомо про вартість електроенергії для населення?

Тариф на електроенергію для побутових споживачів в Україні залишиться незмінним. – 2,64 грн за кіловат. Таке рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення ухвалив Уряд.

Кабмін розглядає варіант підвищення тарифу на електроенергію для населення через російські атаки на енергетичну інфраструктуру України.

Через масовані обстріли об’єктів електроенергетики в енергосистемі країни утворився дефіцит електроенергії. Енергетики закликають скоротити споживання електроенергії в пікові години: вранці з 07:00 до 10:00 і ввечері з 18:00 до 22:00.