Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » “Не відбувається нічого надзвичайного”: Іван Федоров розвінчує фейки про захоплення Запоріжжя

“Не відбувається нічого надзвичайного”: Іван Федоров розвінчує фейки про захоплення Запоріжжя

“Не відбувається нічого надзвичайного”: Іван Федоров розвінчує фейки про захоплення Запоріжжя

Фото 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

Після обстрілів енергетичної інфраструктури в березні росіяни запустили фейк про повний блекаут в Запоріжжі. Тоді ж окупанти почали писати про нібито “захоплення Запорізької області”.

Очільник Запорізької ОВА Іван Федоров розвінчує ці фейки окупантів.

“Пік ІПСО був у березнi, коли ворог здійснював масовані атаки на Запоріжжя і всю Україну. Тоді ж окупанти запустили чутки про те, що будуть постійні блекаути, що неможливо буде знаходитися у Запоріжжi і що вони будуть просуватися по Запорізькій лінії фронту”, – пише посадовець.

Натомість очільник ЗОВА зазначив, що кожен день спілкується з військовими на Запорізькому напрямку. Захисники стверджують, що в області не відбувається нічого “надзвичайного”.

“Вірний спосіб протидії ворожим ІПСО – допомога нашим військовим, щоб вони були забезпечені і вмотивовані звільняти населені пункти і наближати перемогу”, – йдеться в повідомленні.


Раніше ми писали, що в планах обласної влади побудувати на території Запорізької області 10 підземних шкіл до кінця поточного року. У них в режимі офлайн зможуть навчатися 10 000 дітей.

Російські окупанти вдарили по житловому будинку в окупованому Токмаку Запорізької області. Російські пропагандисти звинувачують в обстрілі ЗСУ.

Окупанти заявляють, що загиблих серед жителів міста немає, а четверо людей отримали поранення.

Нагадаємо, у Запорізькій області тероборонці дроном виявили три російські гармати та самохідну артилерійську установку. Після ударів українських військоих техніка була ліквідована.

Inform.zp.ua писав, що на Запорізькому напрямку аеророзвідники виявили російську піхоту в окопах. Дані передали українським артилеристам, які нанесли удар по окупантах.

Також стало відомо, що російські війська незначно просунулися біля Роботиного на тлі позиційних боїв, що тривають в західній частині Запорізької області.

23 квітня Уряд виділив додаткові 8 млрд гривень на будівництво фортифікаційних споруд в регіонах. Загалом від початку 2024 року на оборонні споруди спрямували 38 млрд гривень.

Як ми писали раніше, на територію Запорізької області виділили понад 1,3 мільярди гривень на будівництво фортифікаційних споруд. Їх будують, як військові, так і цивільні підрядники.