Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Іван Федоров: до кінця року на Запоріжжі планують збудувати 10 підземних шкіл

Іван Федоров: до кінця року на Запоріжжі планують збудувати 10 підземних шкіл

Іван Федоров: до кінця року на Запоріжжі планують збудувати 10 підземних шкіл

Очільник Запорізької ОВА Іван Федоров

У планах обласної влади побудувати на території Запорізької області 10 підземних шкіл до кінця поточного року. У них в режимі офлайн зможуть навчатися 10 000 дітей.

Про це в ефірі марафону “Єдині новини” розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Він наголосив, що організація очного навчання є надскладною задачею на Запоріжжі через наближеність до лінії фронту.

“Буквально сьогодні наша команда закінчує подавати документи до Міністерства освіти і будемо боротися за те, щоб отримати якомога більше коштів і побудувати підземні безпечні школи на території області. Мета – до кінця року побудувати їх щонайменше 10, в кожній школі у дві зміни зможуть навчатися близько 1000 учнів. Тож, якщо ми виконаємо той план, який собі поставили за мету, то в нових школах зможуть навчатися 10 000 учнів до кінця року”, – розповів Іван Федоров.

Головна мета, за його словами, полягає у забезпеченні безпечних умов для навчання 50 000 дітей, які на сьогодні знаходяться на території Запорізької області і не мають змоги вчитися офлайн. В області також триватиме процес ремонту наявних укриттів і будівництво нових.

Нагадаємо, в.о. міського голови Запоріжжя Регіна Харченко зустрілася з Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим. Секретарка Запорізької міськради прокоментувала будівництво підземних шкіл.

Нагадаємо, що на позачерговій сесії Запорізької міськради 24 квітня депутати обрали колишню главу фракції “Слуга народу” Регіну Харченко новою виконуючою обов’язків міського голови.

Вчора, 24 квітня, запорізькі депутати обрали колишню главу фракції “Слуга народу” Регіну Харченко новою виконуючою обов’язків міського голови. До цього на сесії 38 депутатів проголосували “ЗА” відставку Анатолія Куртєва з посади секретаря міськради. Чи законне таке рішення, та хто має право керувати прифронтовим містом, журналісти Inform.zp.ua дізнавалися у адвоката Сергія Гайдука.