Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Україні офіційно з’явилася нова професія: ким можуть працювати запоріжці

В Україні офіційно з’явилася нова професія: ким можуть працювати запоріжці

В Україні офіційно з’явилася нова професія: ким можуть працювати запоріжці

ЗСУ

Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб надаватиме роз’яснення щодо можливостей, прав, гарантій, пільг, отримання соціальних, освітніх, реабілітаційних, психологічних та інших послуг, наприклад, з питань оформлення документів.

Як інформує Урядовий портал, відомості щодо професійного стандарту «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» внесено до Реєстру кваліфікацій.

«Всі потреби, що виникають у ветеранів та ветеранок в рамках переходу від військової служби до цивільного життя, повинні знаходити фахову підтримку та допомогу, яка може бути забезпечена саме таким фахівцем із супроводу. Насамперед мова йде про індивідуальний професійний супровід, спрямований на допомогу нашим Захисникам та Захисницям в отриманні ними, зокрема, реабілітаційних, психологічних, освітніх та інших послуг», — зазначив заступник Міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір.

Минулого року Мінветеранів ініційовано процедуру розроблення професійного стандарту за професією «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб». Це комплексний документ, що докладно описує трудові функції, ділянки роботи, а також різні рівні кваліфікації працівників.

Нагадаємо, що на території Запорізької області нині зареєстровано 228,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Це переважно ВПО із Донецької, в тому числі з Маріуполя, з Херсонської та Харківської областей.

Через застосунок “Дія” тепер можна подати заяву про оформлення довідки переселенця на всіх членів сім’ї, які покинули дім через війну разом із вами. Також можна оформити виплати на дітей, які народилися вже після переміщення.

Держава запровадила програму компенсацій роботодавцям, які працевлаштовують за направленням центрів зайнятості внутрішньо переміщених осіб.