Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Завод “Мотор Січ” став одним з найбільших роботодавців в Україні

Завод “Мотор Січ” став одним з найбільших роботодавців в Україні

Завод “Мотор Січ” став одним з найбільших роботодавців в Україні

Акціонерне товариство “Мотор Січ” виявилося одним з найбільших роботодавців по всій Україні. Станом на 2023 рік, на підприємстві працювало майже 15 тисяч людей.

Про це повідомляє Опендатабот з посиланням на власний рейтинг найбільших роботодавців 2024 року, базований на даних Державної служби статистики та фінансовій звітності підприємств.

До переліку потрапили компанії, які мають найбільшу кількість співробітників за даними фінансової звітності Держстату.

Підприємство “Мотор Січ” займає 9 місце у цьому списку з кількістю працівників станом на 2023 рік — 14 525 людей.

Лідером рейтингу найбільших роботодавців стала Укрзалізниця, яка має понад 187 тисяч співробітників. На другому місці із 44 тисячами робітників опинився АТБ-МАРКЕТ. Третю сходинку обіймає Укрпошта, де працює 34,7 тисяч співробітників.

Більшість топових роботодавців України зареєстровані в Києві — 6 компаній. Ще 3 компанії зареєстровані на Дніпропетровщині та одна — у Запорізькій області.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Агентство з розшуку та менеджменту активів передало 100% корпоративних прав одного з авіаційних заводів до “Мотор Січі”. Договір було підписано 15 листопада.

Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про стягнення активів колишнього президента “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва та його спільника. Суд підтримав це рішення, після чого в колаборанта в дохід держави стягнуто майже 600 млн грн.

Колишньому президенту компанії “Мотор Січ” В’ячеславу Богуслаєву Солом’янський райсуд Києва подовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 12 червня без права застави.