Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Запоріжжю не загрожує тотальний блекаут через російські обстріли

Запоріжжю не загрожує тотальний блекаут через російські обстріли

Запоріжжю не загрожує тотальний блекаут через російські обстріли

Ілюстративне фото

Окупанти продовжують атакувати енергосистему України, проте повний блекаут не загрожує. Водночас запоріжцям краще готуватися до різних сценаріїв.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в етері телемарафону.

“На жаль, немає ніяких сумнівів у тому, що вони (ред. російські обстріли) будуть продовжуватися. Безумовно, лівобережна частина України більш вразлива через низку причин. Зараз дуже багато з’явилося експертів, і всі все знають, що от все, завтра буде блекаут і тотальна буде катастрофа. Це все брехня і неправда. Тотального блекауту у країні не буде”, – каже міністр.

За словами Германа Галущенко додає, що українцям краще готуватися до різних сценаріїв. Проте енергетики працюють, щоб плани окупантів не реалізувалися.


Нагадаємо, що окупанти користуються недоліками протиповітряної оборони України. Зокрема, вони наносять удари по енергосистемі України та можуть в найближчі тижні продовжувати ці обстріли.

Російські війська під час масованого повітряного удару по Україні 11 квітня атакували, зокрема, об’єкти енергетичної інфраструктури в чотирьох областях, у тому числі – у Запорізькій області.

Керівництво України може підвищити тариф на електроенергію, прирівнявши його до собівартості її виробництва.

За словами першого заступника голови комітету Верховної ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Олексія Кучеренко, в бюджеті країни не вистачить коштів на покриття різниці між собівартістю електроенергії та тарифом для населення. Це пов’язано з тим, що кошти необхідні для відновлення пошкодженої росіянами енергосистеми.