Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Призовна кампанія 2024: у Запоріжжі приписали 94% юнаків

Призовна кампанія 2024: у Запоріжжі приписали 94% юнаків

Призовна кампанія 2024: у Запоріжжі приписали 94% юнаків

Мобілізація в Україні. Фото: Inform.zp.ua

За результатами приписної кампанії цього року до призовних дільниць приписали 94% юнаків. Цей показник значно вищий, ніж торік – 68%.

Про це повідомили представники Запорізького обласного ТЦК та СП під час брифінгу в Медіацентрі обласної військової адміністрації.

Приписка проводиться територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.

Юнаки, яким цьогоріч виповнилося 17 років, зобов’язані особисто з’явитися до ТЦК та СП та подати необхідні документи.

Більшість хлопців 2007 року народження – абітурієнти, а посвідчення призовника є одним з обов’язкових документів, які надаються вступниками до закладів освіти.

Нагадаємо, російська пропаганда активно поширює інформацію, що мобілізація в Україні торкнеться жінок та підлітків. Проте подібна інформація – фейк.

У РНБО пояснили, що метою подібних повідомлень є намагання “залякати наше суспільство та зірвати проведення мобілізації”.

У Центрі також закликали громадян довіряти тільки перевіреним джерелам інформації.


Раніше ми писали, що воєнний стан в Україні, як і загальна мобілізація, продовжено до 14 лютого 2024 року. Стало відомо, кого ще торкнеться мобілізація наступного року.