Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Кого торкнеться мобілізація в Україні 2024: повний перелік

Кого торкнеться мобілізація в Україні 2024: повний перелік

Кого торкнеться мобілізація в Україні 2024: повний перелік

Мобілізація в Україні. Фото: Inform.zp.ua

Воєнний стан в Україні, як і загальна мобілізація, продовжено до 14 лютого 2024 року.

УНІАН з’ясував, кого ще торкнеться мобілізація наступного року.

До кінця року на службу можуть призвати кілька категорій громадян. Мобілізація не обходить стороною:

  • чоловіків у віці 18-60 років зі статусом “придатний” і “обмежено придатний”, за умови наявності військового досвіду;
  • чоловіків у віці від 27 до 60 років, зі статусом “придатний” і “обмежено придатний”, за умови відсутності військового досвіду;
  • чоловіків у віці 18-60 років, знятих з військового обліку, але визнаних придатними і обмежено придатними за рішенням ВВК.

За контрактом можуть бути призвані чоловіки віком від 18 до 27 років без бойового досвіду. Ті, хто має інвалідність, мають право проходити службу за місцем проживання.

Нагадаємо, у боях проти російських окупантів на фронті загинули два співробітники Запорізького заводу феросплавів. Загинули військовослужбовці Сергій Давидцев та Валерій Мітрофанов. Обидва бійці у цивільному житті працювали горновими у плавильному цеху №1 Запорізького заводу феросплавів.