Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » У Запоріжжі люди з інвалідністю отримають грошову допомогу: подробиці

У Запоріжжі люди з інвалідністю отримають грошову допомогу: подробиці

У Запоріжжі люди з інвалідністю отримають грошову допомогу: подробиці

Ілюстративне фото

У Запоріжжі діє міська програма грошової допомоги людям з інвалідністю. Так запоріжці, яким пересадили органи, можуть отримати фінансову підтримку.

Про це повідомляє Запорізька міська рада.

В рамках міської програми з бюджету Запоріжжя виділяють кошти запоріжцям з інвалідністю, яким пересадили органи. У квітні цього року 47 осіб, у тому числі 7 дітей даної категорії, отримують адресну цільову допомогу у розмірі 2000 гривень.

Загалом на цю програму виділили 94 тисячі гривень. Щоб отримати таку допомогу треба:

  • звернутися до Департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради (пр. Маяковського, 3);
  • або за номером телефону : 0950270015.

Як ми писали раніше, запоріжцям на гемодіалізі допоможуть фінансово. У квітні цього року таку допомогу у розмірі 3744 грн отримують 149 осіб, які знаходяться на програмному гемодіалізі, з них 1 дитина.

Такрож запоріжці, які потребують дороговартісного лікування, можуть отримати матеріальну допомогу. Цього року на лікування запоріжців вже було надано 2 млн грн.

Такий вид фінансової допомоги можуть оформити тяжкохворі люди, які зареєстровані та фактично проживають у Запоріжжі, а також українські захисники та захисниці.

У Запоріжжі почали боротьбу з амброзією, хоча сезон цвітіння ще не розпочався. Проте вже зараз ведуться роботи зі зменшення впливу алергенів.

Сезон цвітіння та алергії на амброзію розпочинається приблизно в серпні-вересні. Проте вже зараз в місті ведуться роботи зі знищення алергічної рослини.