Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » У Запоріжжі розпочалася боротьба з амброзією: карта розповсюдження алергену

У Запоріжжі розпочалася боротьба з амброзією: карта розповсюдження алергену

У Запоріжжі розпочалася боротьба з амброзією: карта розповсюдження алергену

Ілюстративне фото

У Запоріжжі почали боротьбу з амброзією, хоча сезон цвітіння ще не розпочався. Проте вже зараз ведуться роботи зі зменшення впливу алергенів.

Про це повідомили в Запорізькій міській раді.

У Запоріжжі сезон цвітіння та алергії на амброзію розпочинається приблизно в серпні-вересні. Проте вже зараз в місті ведуться роботи зі знищення алергічної рослини.

Боротьба здійснюється трьома способами:

Механічним – низьке скошування рослин амброзії перед початком цвітіння. Можливе повторне скошування перед формуванням насіння.

Хімічним – застосування для обприскування рослин амброзії на засмічених ділянках безпечних засобів, які пригнічують ріст та розвиток рослини.

Фітоценотичним – знищення рослин амброзії шляхом переорювання ґрунту з подрібненням рослинних решток та наступним висівом на цих ділянках багаторічних трав.

Де в Запоріжжі поширена амброзія

Найбільше осередків, де росте алергенна рослина, знаходяться в Дніпровському районі Запоріжжя. Там таких місць налічується 45. В Олександрівському районі – 36, в Заводському – 31, в Хортицькому – 25, в Комунарському – 21 та 16 в Шевченківському.

Переглянути актуальну мапу місць, де росте амброзія, можна за посиланням.


Як ми писали раніше, запоріжці, які потребують дороговартісного лікування, можуть отримати матеріальну допомогу. Цього року на лікування запоріжців вже було надано 2 млн грн.

Такий вид фінансової допомоги можуть оформити тяжкохворі люди, які зареєстровані та фактично проживають у Запоріжжі, а також українські захисники та захисниці.

Допомога надається за особистим зверненням тяжкохворого громадянина чи захисника або захисниці, а також членів їхніх родин. Рішення про надання виплати та її розмір приймає спеціальна комісія.