Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Суд повернув заступнику голови Запорізької облради вилучені кошти та зняв арешт з рахунку

Суд повернув заступнику голови Запорізької облради вилучені кошти та зняв арешт з рахунку

Суд повернув заступнику голови Запорізької облради вилучені кошти та зняв арешт з рахунку

Владислав Куценко. Фото: Facebook Владислав Куценко

Заступник голови Запорізької облради Владислав Куценко, котрий опинився під слідством НАБУ, відкидає звинувачення на свою адресу щодо причетності до будь-яких корупційних дій і заявляє про готовність всіляко співпрацювати зі слідством.

Про це Українським Новинам розповів адвокат запорізького посадовця Антон Бєлка після судового засідання Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду України.

“Мій підзахисний готовий максимально сприяти слідству, аби якнайшвидше остаточно розставити всі крапки над “і” в цій справі. Свого часу він працював у правоохоронній системі, був прокурором, тому з повагою ставиться до роботи детективів НАБУ та прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури. Водночас можу стверджувати, що жоден слідчий або прокурор не застрахований від помилок. На сьогодні в матеріалах справи немає жодних доказів того, що Владислав Куценко надавав неправомірну вигоду або її отримував. Впевнений, що слідство розбереться хто правий, а хто винний. Зі свого боку, мій підзахисний готовий всіляко співпрацювати зі слідством. Він вже надає всі необхідні покази й докази в рамках цього кримінального провадження й покривати винних у випадку доведення їх провини, – точно не буде”, – сказав адвокат.

За його словами, 9 квітня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання Куценка та зняла арешт з його банківського рахунку.

Іншим своїм рішенням, яке датоване 10 квітня 2024 року, Апеляційна палата ВАКС повернула родині Куценка грошові кошти, які були вилучені НАБУ під час обшуку в квартирі запорізького чиновника.

Під час судового засідання щодо арешту майна посадовця Запорізької облради, прокурор зазначив, що під час обшуку квартири Владислава Куценка жодних речових доказів у справі винайдено не було.

“Під час обшуку у квартирі речові докази не вилучались”, – сказав прокурор під час судового засідання в Апеляційній палаті ВАКС.

Крім того, 10 квітня Вищий антикорупційний суд відмовився задовольняти клопотання детектива НАБУ про продовження строків досудового розслідування кримінального провадження щодо Куценка до 6 місяців, та за клопотанням адвоката продовжив строк розслідування лише на два місяці.

Слідство у справі триває.

Нагадаємо, повноваження Запорізької обласної ради передали Запорізькій обласній військовій адміністрації. Проте виконавчий апарат ЗОР буде продовжувати працювати.

Так на посадах залишається керівництво Запорізької обласної ради. Зокрема, перший заступник голови ради Людмила Любім та заступник голови обласної ради Владислав Куценко.

Владислав Куценко очолює Запорізьку обласну організацію партії “Батьківщина”. В лютому цього року він був затриманий НАБУ за пропозицію хабаря. Владислав Куценко вийшов під заставу в три мільйона гривень.