Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Цьогоріч понад 230 переселенців у Запоріжжі отримали роботу

Цьогоріч понад 230 переселенців у Запоріжжі отримали роботу

Цьогоріч понад 230 переселенців у Запоріжжі отримали роботу

Ілюстративне фото

Впродовж січня-березня 2024 року у Запоріжжі послугами служби зайнятості скористалися понад 2,5 тисячі переселенців, з-поміж них 1456 мали статус безробітного. За цей період працевлаштувались 232 людини з числа переселенців.

Про це повідомили в Запорізькій обласній службі зайнятості.

“Роботу знайшли медичні працівники, службовці, бухгалтери, продавці, касири, слюсарі, водії автотранспортних засобів, електромонтери, адміністратори”, – йдеться у повідомленні.

Також певна кількість безробітних працевлаштовані на некваліфіковані роботи: охоронник, вантажник, прибиральник приміщень, молодша медична сестра, укладальник-пакувальник та інші.

Зазначається, що впродовж трьох місяців цього року 1230 людей скористались профорієнтаційними послугами, ще 16 – проходили профнавчання.

Крім цього, 20 переселенців безоплатно отримали ваучер на навчання для підвищення свого професійного рівня. Ще 3 отримали мікрогранти для створення або розвитку власної справи.

Станом на 01.04.2024 року на обліку в центрах зайнятості Запорізької області перебуває 1038 зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб. Більшість з них – особи з тимчасово окупованих територій Запорізької області – 838, Донецької області –115, Луганської області – 34, Херсонської області – 22.

Додаткову інформацію можна отримати Contact-центрі ЗОЦЗ за номером 0 800 33 67 28.

Нагадаємо, після оновлення застосунку “Дія” стало можливим оформити довідку ВПО і грошову допомогу відразу на всю сім’ю в одній заяві.

Через застосунок “Дія” тепер можна подати заяву про оформлення довідки переселенця на всіх членів сім’ї, які покинули дім через війну разом із вами. Також можна оформити виплати на дітей, які народилися вже після переміщення.

Як писав раніше Inform.zp.ua, держава запровадила програму компенсацій роботодавцям, які працевлаштовують за направленням центрів зайнятості внутрішньо переміщених осіб.