Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » В Запорізькому ТЦК зробили заяву щодо викрадення чоловіка військовими в Запоріжжі

В Запорізькому ТЦК зробили заяву щодо викрадення чоловіка військовими в Запоріжжі

В Запорізькому ТЦК зробили заяву щодо викрадення чоловіка військовими в Запоріжжі

Скрішот з відео

В мережі з’явилося відео, на якому видно, як люди у військовій формі намагаються помістити в автівку чоловіка в одному з районів Запоріжжя.

В Запорізькому ТЦК та СП зробили заяву, що їхні співробітники не причетні до цієї події.

“Після ретельної перевірки можемо з повною відповідальністю повідомити, що військовослужбовці ТЦК та СП не приймали участі у подіях, які зафіксовані на відео. Крім того маємо нагадати, що військовослужбовці ТЦК та СП проводять заходи оповіщення з повним дотриманням вимог законодавства та статутів Збройних Сил України, зокрема виключно в однострої встановленого зразка відповідно сезону”, – зазначили в ТЦК.

Що відомо про мобілізацію в Україні?

 16 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про мобілізацію. Закон набуде чинності через місяць після підписання, тобто 16 травня 2024 року.

Відповідно до закону про мобілізацію, замість строкової служби буде введено базову військову службу терміном 5 місяців у мирний час та 3 місяці у воєнний час. Українці віком до 24 років зможуть обирати рік та період проходження базової служби.

Також буде запроваджено базову загальновійськову підготовка. З 2025 року вона стане елементом навчання у вишах.

Відстрочка від мобілізації надаватиметься таким категоріям населення:

  • заброньованим особам;
  • особам з інвалідністю;
  • тимчасово непридатним до служби за станом здоров’я (на строк 6-12 місяців);
  • багатодітним батькам, крім тих, хто має заборгованість зі сплати аліментів;
  • батькам-одинакам;
  • батькам та опікунам дітей з інвалідністю, сиріт до 18 років, зайнятим постійним доглядом за хворою дружиною, дитиною, батьком та матір’ю тощо.

Під час перевірки документів уповноважений представник ТЦК або поліцейський здійснюватиме фото- та відеофіксацію процесу. Новий закон затверджує необхідність мати при собі військово-обліковий документ та показати його на вимогу представника ТЦК, поліцейського чи ДПСУ.

Такий документ необхідно мати на період мобілізації усім громадянам віком від 18 до 60 років, що перебувають на обліку (чи зняті з нього).