Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Російських командирів звільняють за те, що не можуть повернути втрачені території в Запорізькій області, – ISW

Російських командирів звільняють за те, що не можуть повернути втрачені території в Запорізькій області, – ISW

Російських командирів звільняють за те, що не можуть повернути втрачені території в Запорізькій області, – ISW

Работино

Військове командування рф почало звільняти командирів загальновійськової армії і мотострілецького полку, що діють на півдні України, ймовірно, за нездатність повернути райони, втрачені під час Українського контрнаступу влітку-восени 2023 року.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Підрозділи 70-го мотострілецького полку періодично проводять контратаки з вересня 2023 року, щоб відвоювати територію Роботиного.

“Якщо припущення російських джерел вірні, Міноборони Росії, ймовірно, замінює цих командирів в надії, що нове керівництво буде контролювати захоплення більшої території навколо Роботиного і Кринок, що дозволить Міноборони Росії з певною часткою правдоподібності стверджувати, що Росія звела нанівець результати українського контрнаступу”, – зазначають аналітики.

Як писав раніше Inform.zp.ua, речник Південного оперативного командування Збройних сил України полковник Наталія Гуменюк заявила, що російські війська оцінюють сили України на лінії Роботине – Вербове і що російські війська не закріпили стійких позицій у Роботиному.