Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На тлі ситуації на ЗАЕС: держави світу закликали засудити російські провокації

На тлі ситуації на ЗАЕС: держави світу закликали засудити російські провокації

На тлі ситуації на ЗАЕС: держави світу закликали засудити російські провокації

ЗАЕС, Фото – Костянтин і Влада Ліберови.

Міністерство закордонних справ закликало міжнародних партнерів відреагувати на випадки російських провокацій на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції.

Про це йдеться в заяві МЗС.

Водночас відомство заявляє, що росія запустила дезінформаційну кампанії навколо ЗАЕС.

“Закликаємо всі держави та міжнародні організації, які цінують норми і принципи ядерної безпеки, рішуче засудити російські провокації на ЗАЕС та приєднатися до втілення формули миру президента України Володимира Зеленського, одним з важливих пунктів якої є відновлення ядерної та радіаційної безпеки”, – наголосили в міністерстві.

Міжнародних партнерів закликають накласти санкції на росію у сфері атомної енергетики, аби запобігти подальшим провокаціям росіян.

Як писав раніше Inform.zp.ua, окуповану Запорізьку АЕС 7 квітня атакували декілька безпілотників, які вибухнули на території станції. Росіяни звинувачують в цьому Україну, а в ГУР спростовують причетність.