Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » “Арешт ТРЦ “City Mall” у Запоріжжі – це протизаконні дії”: Arricano відрегувало на скандал

“Арешт ТРЦ “City Mall” у Запоріжжі – це протизаконні дії”: Arricano відрегувало на скандал

“Арешт ТРЦ “City Mall” у Запоріжжі – це протизаконні дії”: Arricano відрегувало на скандал

Гіпермаркет “Ашан”

Торгівельні центри “City Mall” у Запоріжжі й “Сонячна Галерея” у Кривому Розі арештували за рішенням суду. Та провідний девелопер, компанія Arricano вважає ці дії протиправними, їх будуть оскаржувати на міждержавному рішенні.

Про це стало відомо з пресрелізу компанії.

Група компаній Arricano заявили, що звинувачення суду щодо перерахування прибутку від діяльності чотирьох ТРЦ в Україні до росії є безпідставним. Саме через це майно двох з чотирьох ТРЦ – “City Mall” у Запоріжжі й “Сонячна Галерея” у Кривому Розі арештували.

“Це протизаконні дії, що прямо суперечать не лише законодавству, а й здоровому глузду. Arricano буде і далі оскаржувати такі незаконні рішення усіма можливими правовими засобами, як в Україні, так і на міждержавному рівні”, – заявляє Arricano.

В компанії також вважають, що арешт майна продиктоване бажанням силовиків “знищення бізнесу та привласнення активів”:

“Задля ясності, блокування рахунків призводить до повної та безальтернативної зупинки бізнесу, а передання в управління дозволяє, щоб доходи від ТРЦ протягом усього часу розслідування (яке може тривати роками і у більшості справ не закінчується нічим) отримували треті особи, які не вклали в побудову та розвиток об’єктів жодної копійки”.

Arricano також заявляє, що протягом 2023-2024 років активи компанії в Україні знаходяться під системним тиском з боку силових структур.

“Ми впевнені, що дії силових структур і намагання передати наші активи до АРМА – незаконні та непропорційні. Такі дії очевидно шкодять інвестиційному клімату в Україні, адже жодна іноземна компанія не буде інвестувати у країну, де маніпулюють законодавством та фактами, щоб забирати бізнес”, – йдеться у пресрелізі компанії.

Arricano продовжує оскарження дій та рішень у судах, звернулися зі скаргами до всіх уповноважених інституцій в Україні.

Як писав раніше Inform.zp.ua, суд арештував майно торгово-розважального центру “City Mall” у Запоріжжі, що входить до груп компанії Arricano, яку підозрюють у роботі в анексованому Криму після 2014 року.