Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Завали ДніпроГЕС все ще продовжують розбирати, – Міненерго

Завали ДніпроГЕС все ще продовжують розбирати, – Міненерго

Завали ДніпроГЕС все ще продовжують розбирати, – Міненерго

Фото: Офіс Генерального прокурора

Після російського ракетного удару по Дніпровській ГЕС 22 березня все ще продовжують розбирати завали та оцінюють стан обладнання.

Про це в етері Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») заявила заступниця міністра міністра енергетики України Світлана Гринчук.

«Що стосується пошкодження ДніпроГЕС – то на сьогодні ще триває розбір завалів і триває оцінка стану обладнання. Те обладнання, яке підлягає ремонту, яке можна швидко зремонтувати – ми це робимо. Те обладнання, яке зазнало значних пошкоджень, – шукаємо заміну йому і будемо намагатись якомога швидше поремонтувати його. Однак ми повинні розуміти, що у ворога зараз, як ми бачимо, енергетика – це ціль №1. Тому ми повинні бути готові до різних варіантів розвитку подій», – розповіла заступниця міністра.

За словами Гринчук, енергетики намагають захистити енергооб’єкти та відновити пошкоджене.

«З нашого боку, ми робимо все, що можливо. Це і ремонти, і можливий захист наших енергетичних об’єктів. Звичайно, нам потрібне посилення протиповітряної оборони, оскільки кращого захисту як протиповітряна оборона, в тому числі і для енергетичних об’єктів, немає. Але в комплексі: протиповітряна оборона, фізичний захист, який ми будували і будуємо для наших об’єктів, – все це разом, сподіваємося, дасть нам змогу захистити наші об’єкти», – заявила чиновниця.

Як писав раніше Inform.zp.ua, попередні збитки для екології від удару по ДніпроГЕС становлять близько 140 млн грн. Проте обрахунки продовжуються та цифра може рости.