Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Запорізькому напрямку з’явився ТОС “Солнцепьок”: якою технікою атакують окупанти

На Запорізькому напрямку з’явився ТОС “Солнцепьок”: якою технікою атакують окупанти

На Запорізькому напрямку з’явився ТОС “Солнцепьок”: якою технікою атакують окупанти

Російський ТОС “Солнцепьок”. Ілюстративне фото

На Запорізькому напрямку інтенсивність боїв збільшилась. В арсеналі окупантів з’явився ТОС-1А “Солнцепьок”, продовжує атакувати авіація та інші види озброєння.

Про це розповів командир 3 батальйону оперативного призначення бригади “Спартан” підполковник Олександр Букатар в етері “Армія TV”.

“На нашому напрямку ворог завжди використовував усі можливі види озброєння. Нещодавно у нашій зоні відповідальності з’явився ТОС-1А “Солнцепьок”, який вже декілька раз відпрацьовував по нашим позиціям, але невлучно, що не може не радувати”, – каже підполковник.

Також Олександр Букатар розповів про атаки з авіації, КАБів та FPV-дронів.

Що відомо про ТОС-1А “Солнцепьок”

ТОС-1А “Солнцепьок” – це важка вогнеметна система 220-мм калібру. Артилерійська установка використовує термобаричні некеровані реактивні снаряди. Росія виготовляє їх невеликою серією.

Попри агресивний маркетинг російського військово-промислового комплексу та чисельні заяви російських ЗМІ про високу ефективність важких вогнеметних систем ТОС-1 та ТОС-1А, бойові машини мають значні недоліки.

“Головна вада ТОС-1 – дуже низька точність через критично високий розліт некерованих реактивних снарядів, що негативно впливає на здатність враження цілей навіть попри високу потужність боєприпасів”, – пишуть в ГО “Український мілітарний центр”.


Як ми писали раніше, ситуація на Запорізькому напрямку залишається складною. Українські військові щодня відбивають атаки окупантів.