Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » «Ця війна тримається на волонтерах»: запорізький військовий про ситуацію на фронті та дрони для ЗСУ

«Ця війна тримається на волонтерах»: запорізький військовий про ситуацію на фронті та дрони для ЗСУ

«Ця війна тримається на волонтерах»: запорізький військовий про ситуацію на фронті та дрони для ЗСУ

Фото Inform.zp.ua

Ситуація на Запорізькому напрямку залишається складною. Українські військові щодня відбивають атаки окупантів. В оснащенні допомагають волонтери, водночас автівки та деяке озброєння військові вимушені придбати вланим коштом.

Про це Inform.zp.ua розповів боєць Нацгвардії 15 бригади «Кара-Даг» Олег, який понад двох років перебуває на Запорізькому напрямку.

«Після подій у Бєлгороді та взагалі в Росії у нас стало рази у три тихіше. Те, що окупанти зайняли населений пункт Мирне у Запорізькій області – це буває під час війни. Ми сюди, вони – туди. Ситуація швидко змінюється. Окупанти шукають слабе місце – де знайшли, там і зайшли», – говорить військовий 15 бригади оперативного призначення «Кара-Даг» на позивний Кузнець.

Військовий зізнається, що на сьогодні лінія фронту досить не стабільна та постійно змінюється.

Збір для військових Запорізької області
15 Бригада оперативного призначення «Кара-Даг»

Захисник говорить, що наразі ця війна тримається на волонтерах, а військові за власні кошти вимушені покупати автомобілі та деяке озброєння.

«Нам потрібні дрони! Все наразі тримається на волонтерах, які допомагають. Ми власним коштом покупаємо автівки, їх ремонтуємо, заправляємо. Також у планах – придбати протидронову систему, яка коштує 3 тис доларів. Таку суму волонтери навряд зможуть зібрати. Тому доведеться придбати власним коштом. В екіпажі дві людини – а це приходиться по 1,5 тис доларів на кожного. Це все власним коштом», – говорить військовий.

15-та бригада оперативного призначення імені Героя України лейтенанта Богдана Завади (15 БрОП, в/ч 3029) — з’єднання Національної гвардії України чисельністю в бригаду. Дислокується в місті Запоріжжя. Входить до складу Південного оперативно-територіального об’єднання НГУ.

У рамках кампанії «Гвардія наступу» отримала назву «Кара-Даг» на честь однойменної гори в Криму. Бригада носить ім’я Героя України лейтенанта Богдана Завади.

Нагадаємо, Inform.zp.ua поспілкувався з запорізькими військовими, які згадали особистий початок війни та розповіли, на що очікувати запоріжцям далі.

Попри всі складнощі, втому та виклики, вони кожного дня наближають нашу перемогу, в якій не сумніваються. Військові, волонтери, українці знають, що все буде Україна.

»: боєць «Кара-Даг» про ситуацію на фронті та наступ ЗСУ
Кара-Даг