Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » У зруйнованому росіянами Оріхівському будинку культури врятували портрет Шевченка (ФОТО)

У зруйнованому росіянами Оріхівському будинку культури врятували портрет Шевченка (ФОТО)

У зруйнованому росіянами Оріхівському будинку культури врятували портрет Шевченка (ФОТО)

Фото: Нацполіція Запорізької області

Будинок культури в Оріхові майже повністю зруйнований від російських обстрілів. Поліцейським вдалося врятувати в руїнах портрет Тараса Шевченка.

Про це повідомила Нацполіція Запорізької області.

В Оріхівському будинку культури не залишилось вікон, дверей та стелі. Проте росіянам не вдалось знищити портрет Кобзаря. Робота невідомого художника міцно трималась на залишках стін будинку культури.

В Оріхові врятували портрет Тараса Шевченка
Фото: Нацполіція Запорізької області

“Ворог нещадно руйнує все на своєму шляху. На жаль, ми не в змозі врятувати будинки. Однак те, що є нашими культурними цінностями, святинями, ми просто зобов’язані зберегти!” – каже поліцейський Євгеній Шепель.

Саме Євгеній врятував культурну пам’ятку, яка буде зберігатися в запорізькому музеї війни “Простір переосмислення”.


Як ми писали раніше, 20 березня в одній з оновлених бібліотек Запоріжжя пройшла виставка картин маленького Пікассо Максима Бровченка (псевдонім «Космо-Макс»).