Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Запорізьку обласну раду сьогодні можуть передати під керівництво Федорова, – ЗМІ

Запорізьку обласну раду сьогодні можуть передати під керівництво Федорова, – ЗМІ

Запорізьку обласну раду сьогодні можуть передати під керівництво Федорова, – ЗМІ

ЗОДА

Сьогодні, 20 березня, народні депутати голосуватимуть за проєкт постанови про передачу повноважень від Запорізької обласної ради до військової адміністрації на час воєнного стану та на місяць після його скасування.

Про повідомляє LIGA.net з посиланням на документ, який надав співрозмовник із фракції Голос.

У проєкті постанови вказується, що облрада не може розв’язувати питання щодо діяльності комунальних закладів, оскільки з початку повномасштабного вторгнення вона збиралася на сесію один раз у березні 2022 року дистанційно. Тому можуть ухвалити рішення про таке:

→ повноваження обласної ради здійснюватиме обласна військова адміністрація (ОВА);

→ виконавчий апарат облради підпорядковуватиметься начальнику ОВА;

→ обласна рада не здійснюватиме свої повноваження;

→ комунальні підприємства, установи та організації, засновані на базі майна спільної власності територіальних громад області, підпорядковуватимуться відповідній ОВА;

→ управління об’єктами спільної власності територіальних громад області здійснюватиметься начальником ОВА;

→ начальник ОВА зможе звільняти від виконання посадових обов’язків працівників виконавчого апарату обласної ради (для таких працівників оголошується простій або здійснюється їх переведення на рівнозначну чи нижчу посаду).

Водночас депутат облради від фракції За майбутнє Аскад Ашурбеков від імені місцевих депутатів різних фракцій звернувся до нардепів Ради та попросив “не допустити руйнування роботи Запорізької облради” та допомогти забезпечити її повноцінне функціонування.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на період воєнного стану Запорізька обласна військова адміністрація може виконувати повноваження Запорізької обласної ради. Сам владний орган не будуть розпускати.