Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Очільник ЗОВА Федоров розповів, чи розпустять Запорізьку обласну раду

Очільник ЗОВА Федоров розповів, чи розпустять Запорізьку обласну раду

Очільник ЗОВА Федоров розповів, чи розпустять Запорізьку обласну раду

В Запорожском облсовете продолжается нешуточная борьба за власть и кресло главы областного совета.

На період воєнного стану Запорізька обласна військова адміністрація може виконувати повноваження Запорізької обласної ради. Сам владний орган не будуть розпускати.

Очільник ЗОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону розповів, що зміниться в керівництві регіоном.

Верховна Рада може скоро прийняти рішення про передачу повноважень обласної ради обласній військовій адміністрації на період воєнного стану в Україні та протягом 30 діб після його скасування. Тобто Запорізька обласна військова адміністрація виконуватиме повноваження Запорізької обласної ради в цей час.

Це рішення підтримали Комітети оборонної ради, та невдовзі винесуть на розгляд у Верховну Раду.

“Є велика кількість процесів, які не вирішувалися протягом двох років, тому що депутати обласної ради вже два роки не збиралися на свої засідання. Тож ми мажмо не зупиняти життя у прифронтовому регіоні, а брати на себе відповідальність вирішувати нагальні питання для наших мешканців та структурних підрозділів”, – зазначив Федоров.

Очільник адміністрації також додав, що після закінчення воєнного стану депутати обласної ради знову почнуть виконувати свої обов’язки.

Як писав раніше Inform.zp.ua, до завдань облради входять: управління об’єктами громад в області, призначення і звільнення їх керівників, функціонування комунальних закладів тощо.