Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Запорізькі шахраї викрали в громадян ЄС понад 15 тисяч євро: викрили схему

Запорізькі шахраї викрали в громадян ЄС понад 15 тисяч євро: викрили схему

Запорізькі шахраї викрали в громадян ЄС понад 15 тисяч євро: викрили схему

Фото: Запорізька обласна прокуратура

Група з п’яти людей створили у Запоріжжі шахрайський кол-центр. Там вони обіцяли іноземцям допомогти повернути кошти, а в результаті привласнювали собі гроші.

Про це повідомила Запорізька обласна прокуратура.

Житель Запоріжжя та чотири його спільника відкрили в місті кол-центр. Там вони шукали громадян ЄС, які втратили кошти на біржах. Шахраї обіцяли повернути гроші, за свої послуги вони брали від 1000 до 5000 доларів.

Запоріжці створили спеціальний гаманець, на який їх клієнти переводили свої кошти для подальших операцій. Проте через цю програму шахраї виводили фінанси на свої рахунки.

Справа європейського рівня: запорізький кол-центр пограбував іноземців
Фото: Запорізька обласна прокуратура

Слідство встановило, що загалом угрупування ошукало близько 19 іноземців. Проте лише троє звернулись до європейських правоохоронних органів. Тому встановлена сума збагачення так званого “кол-центру” понад 15 тисяч євро. Але справжні цифри можуть бути більшими.

У фігурантів провели обшуки та виявили чорнові записи та інші докази. До розслідування залучили фахівців по боротьбі з кіберзлочинністю Державної поліції Латвії, поліцію ЄС та Євроюст, СБУ та прокуратуру Запорізької області.

Наразі трьох фігурантів затримано, їм повідомили про підозри за ч. 3, ч. 4 ст. 190 ККУ (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використання електронно-обчислювальної техніки). У першому випадку шахраям можу загрожувати штраф, в іншому позбавлення волі від трьох до восьми років. Слідство по справі продовжується.


Нагадаємо, що 16 березня поліцейські впіймали на незаконному вилові риби чотирьох рибалок. Перші два чоловіка виловили риби на 89 тисяч, інші ще на 170 тисяч гривень.