Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни готують влітку новий наступ. Яка ситуація на Запорізькому напрямку, – ISW

Росіяни готують влітку новий наступ. Яка ситуація на Запорізькому напрямку, – ISW

Росіяни готують влітку новий наступ. Яка ситуація на Запорізькому напрямку, – ISW

Фото: Генштаб ЗСУ

Аналітики вважають, що російські війська будуть продовжувати весняний наступ та готуватися до літнього. Основний напрямок їх тиску – Авдіївський, проте на Запорізькому напрямку продовжуються позиційні бої.

Про це повідомляють в американському Інституті вивчення війни (ISW).

“Російські війська, ймовірно, продовжуватимуть поточні наступальні дії з метою дестабілізації українських оборонних ліній навесні 2024 року, одночасно готуючись до передбачуваних нових наступальних зусиль влітку 2024 року. Надання допомоги Заходу у сфері безпеки, ймовірно, зіграє вирішальну роль у здатності України зараз утримувати територію та відбити новий російський наступ у найближчі місяці”, пишуть аналітики.

Окупанти намагаються тиснути на Авдіївському напрямку, проте нещодавно російські джерела підтвердили наступ на заході Запоріжжя. На Запорізькому напрямку тривають позиційні бої.

Яка ситуація на Запорізькому напрямку станом на 16 березня
Карта: ISW

В Генштабі ЗСУ повідомили, за минулу добу окупант провели 7 атак по позиціях українських військових.


Нагадаємо, що вранці 15 березня армія РФ вдарила з артилерії у село Долинка Пологівського району Запорізької області. Уламки російського снаряду поранили мирну мешканку, яка знаходилась на подвір’ї власного будинку.