Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росія вважає повернення контролю України над Запорізькою АЕС “порушенням суверенітету рф”

Росія вважає повернення контролю України над Запорізькою АЕС “порушенням суверенітету рф”

Росія вважає повернення контролю України над Запорізькою АЕС “порушенням суверенітету рф”

Запорізька АЕС Фото: ЕРА

Російське міністерство закордонних справ заявило про “порушення суверенітету рф” на фоні заяв та резолюцій щодо повернення Запорізької АЕС під контроль України.

Про це повідомляють в міністерстві закордонних справ росії.

“Особливо наголошуємо, що будь-які резолюції, а також заяви офіційних осіб та міжнародних організацій, які закликають до “повернення” ЗАЕС Україні чи встановлення над нею міжнародного контролю, розглядаються нами як спроба зазіхання на суверенітет та територіальну цілісність Росії”, – йдеться у повідомленні.

Також російське міністерство звинуватило Україну в “постійних” загрозах та провокаціях щодо атомної станції.

МЗС рф подякувало гендиректору МАГАТЕ Рафаелю Гроссі, який “з березня 2022 року відвідав Росію, у тому числі чотири рази на запрошення побував на ЗАЕС”.

Як писав раніше Inform.zp.ua, резолюцію «Ядерна безпека, захищеність і гарантії в Україні» ухвалили 7 березня 2024 року Радою керуючих МАГАТЕ.