Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Резолюція про повернення Запорізької АЕС стала найбільш жорсткою з усіх, – Енергоатом

Резолюція про повернення Запорізької АЕС стала найбільш жорсткою з усіх, – Енергоатом

Резолюція про повернення Запорізької АЕС стала найбільш жорсткою з усіх, – Енергоатом

ЗАЕС. Ілюстративне фото

Проєкт резолюції, в якій росію закликають покинути Запорізьку АЕС та повернути контроль над станцією Енергоатому, став одним із найжорсткіших.

Про це заявив голова правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Резолюцію «Ядерна безпека, захищеність і гарантії в Україні» ухвалили 7 березня 2024 року Радою керуючих МАГАТЕ.

«Це найбільш жорстка резолюція з усіх, що були схвалені. Сьогодні Запорізька АЕС перебуває у стані глибокої деградації. Станції не вистачає ліній живлення від української енергосистеми, там перебуває абсолютно некваліфікований персонал. А враховуючи базування на АЕС російських військових, важкої техніки та мінування периметру станції, будь-яка детонація може призвести до катастрофи на об’єкті», – заявив Котін.

Як писав раніше Inform.zp.ua, генеральний директор МАГАТЕ стверджує, що недопуск українських працівників не створює загрози для Запорізької АЕС. Натомість в Міненерго обмеження доступу українців до станції називають “рухом до ядерної аварії”.