Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Рафаель Гроссі не бачить в російських фахівцях загрози для ЗАЕС

Рафаель Гроссі не бачить в російських фахівцях загрози для ЗАЕС

Рафаель Гроссі не бачить в російських фахівцях загрози для ЗАЕС

Міністр енергетики України Герман Галущенко та гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі

Генеральний директор МАГАТЕ стверджує, що недопуск українських працівників не створює загрози для Запорізької АЕС. Натомість в Міненерго обмеження доступу українців до станції називають “рухом до ядерної аварії”.

Про це розповів генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

“Ситуація не є сталою в довгостроковій перспективі. Однак в нинішніх умовах, коли станція зупинена, персонал, який там перебуває, може виконувати свою роботу”, – каже Гроссі.

Хоча деяким українським працівникам доводиться працювати разом із росіянами на електростанції, багатьом українцям було заборонено доступ на станцію через відмову підписувати контракти з “Росатом”.

Рафаель Гроссі стверджує, що з першого лютого цього року на станцію не допустили приблизно 100 працівників. Але міністр енергетики України Герман Галущенко назвав це “черговою російською брехнею”. За його словами, насправді на ЗАЕС не допустили 380 українців. Він називає таку ситуацію з фахівцями “рухом до ядерної аварії”.

На це гендиректор МАГАТЕ відповідає: “Це трохи суб’єктивне питання”.


Раніше ми писали, що 7 березня Рада керуючих МАГАТЕ підтримали резолюцію про негайне повернення Запорізької АЕС під повний контроль України. В документі йдеться про виведення військових та російських працівників зі станції.