Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » МАГАТЕ ухвалила документ про термінове повернення ЗАЕС Україні

МАГАТЕ ухвалила документ про термінове повернення ЗАЕС Україні

МАГАТЕ ухвалила документ про термінове повернення ЗАЕС Україні

ЗАЕС. Ілюстративне фото

Вчора, 7 березня, Рада керуючих МАГАТЕ підтримали резолюцію про негайне повернення Запорізької АЕС під повний контроль України. В документі йдеться про виведення військових та російських працівників зі станції.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

В дописі Міненерго йдеться про, те що рішення підтримали більшість директорів. Документ затверджує термінове виведення всіх російських працівників та персоналу із Запорізької АЕС. А саму станцію треба повернути під повний контроль України. Адже лише так можна забезпечити повну безпеку станції.

“російська федерація відкрито демонструє ворожість до Агентства та свідомо підриває довіру до системи нерозповсюдження. Підтримуючи сьогодні розроблену Україною резолюцію, країни надішлють чіткий сигнал росії припинити свою незаконну діяльність. Голос за цю резолюцію демонструє відданість МАГАТЕ та необхідність повернення безпеки на найбільшу атомну електростанцію Європи. Адже майбутній розвиток атомної енергетики у світі може зупинити навіть будь-яка незначна аварія на Запорізькій АЕС”, – каже очільник української делегації міністр енергетики Герман Галущенко.

Також Міністр енергетики зазначив, що ситуація на ЗАЕС під контролем окупантів наражає суспільство на небезпеку. На станції не вистачає кваліфікованих робітників, спостерігають вразливе водо- та електропостачання.


Як Inform.zp.ua писав раніше, Запорізька АЕС пережила за час повномасштабного вторгнення вісім повних блекаутів. Кожне таке відключення може призвести до катастрофи.