Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » ЗАЕС пережила вісім блекаутів: в Енергоатом розповіли можливі наслідки

ЗАЕС пережила вісім блекаутів: в Енергоатом розповіли можливі наслідки

ЗАЕС пережила вісім блекаутів: в Енергоатом розповіли можливі наслідки

ЗАЕС. Ілюстративне фото

Запорізька АЕС пережила за час повномасштабного вторгнення вісім повних блекаутів. Кожне таке відключення може призвести до катастрофи.

Про це розповів керівник Енергоатома Петро Котін.

“Кожна така ситуація є надзвичайно небезпечною для ядерної та радіаційної безпеки всього континенту. Станція у ці години переходить на живлення від дизель-генераторів – і щоразу починається зворотний відлік, який може завершитись катастрофою”, – каже Петро Котін.

П’ять відключень сталися на ЗАЕС у 2022 році, ще два були минулого року. Наразі станція живиться лише від однієї лінії. За словами Енергоатома, пошкодження цієї лінії призведе до чергового блекауту.


Як ми писали раніше, наразі росіяни перетворили Запорізьку АЕС на військову базу. На супутникових знімках видно, що з території станції окупанти обстрілюють Запоріжжя та Дніпропетровщину.