Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Окупанти використовують ЗАЕС для обстрілів Запоріжжя

Окупанти використовують ЗАЕС для обстрілів Запоріжжя

Окупанти використовують ЗАЕС для обстрілів Запоріжжя

Окупант на ЗАЕС. Ілюстративне фото

Наразі росіяни перетворили Запорізьку АЕС на військову базу. На супутникових знімках видно, що з території станції окупанти обстрілюють Запоріжжя та Дніпропетровщину.

Про це на прес-конференції у Запоріжжі розповів спеціаліст з питань ядерної енергетики проєкту Greenpeace “Зелене відновлення України” Шон Берні.

В Greenpeace кажуть, що супутники зафіксували використання військової техніки для здійснення ударів по Запорізькій області. Також спеціалістам вдалося ідентифікувати конкретні місця, звідки саме відбувався обстріл.

“Ця доказова база є унікальною для світу. Ми хочемо, щоб про ці злочини дізналось, як можна більше людей в світі. Росія займаєтесь не лише ядерним шантажем, а використовує об’єкт для нанесення тактичних ударів по Україні”, – стверджує Шон Берні.

Так поблизу станції була помічена установка РСЗВ “Смерч”, радіус дії її 120 км.

“Ми знаємо, що вони завдавали удари. Вони знали, що Україна не буде відповідати на такі удари”, – каже спеціаліст.


Нагадаємо, що керівник Енергоатома Петро Котін зазначає, що після двох років окупації ситуація на Запорізькій АЕС є ризикованою. І щодня ймовірність трагедії зростає.