Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Другі роковини окупації ЗАЕС: Енергоатом називає ситуацію ризикованою

Другі роковини окупації ЗАЕС: Енергоатом називає ситуацію ризикованою

Другі роковини окупації ЗАЕС: Енергоатом називає ситуацію ризикованою

ЗАЕС. Ілюстративне фото

Керівник Енергоатома Петро Котін зазначає, що після двох років окупації ситуація на Запорізькій АЕС є ризикованою. І щодня ймовірність трагедії зростає.

Про це він написав у колонці для видання “Кореспондент”.

“Два роки окупації Запорізької АЕС. Ймовірність трагічних подій на станції зараз висока як ніколи”, – пишуть в Енергоатом.

У своїй колонці Петро Котін пише, що зараз на ЗАЕС є постійні загрози:

  • погіршення надійності обладнання через недотримання графіків та обсягів технічного обслуговування і ремонтів;
  • збільшення ймовірності помилок персоналу через відсутність достатньої кількості кваліфікованого персоналу, використання некваліфікованого персоналу з російських АЕС, а також через напружений стан персоналу у зв’язку з окупацією станції та міста Енергодара;
  • поточний стан ліній електроживлення ЗАЕС (з проєктних сімох ліній у роботі перебуває зараз лише одна), що збільшує ймовірність настання повного знеструмлення ЗАЕС.

Також керівник Енергоатома розповів журналістам “УНІАН”, що рівень загрози аварії на ЗАЕС зараз дорівнює 7-8 балам.

“Якщо сьогодні ми говоримо про 7-8, то завтра вже може бути 8. Тому що основне питання – це невизначеність. Дуже багато факторів, які самі індивідуально можуть і не призводити до аварії, але коли ви візьмете їх всі разом, то кумулятивний ефект дає небезпеку. Це було на Фукусімі, це було на Чорнобильській атомній станції”, – сказав він.


Як ми писали раніше, 4 березня 2022 року російські війська захопили найбільшу і найпотужнішу атомну станцію Європи — Запорізьку АЕС. Тоді ж загинуло три людини і відбулися перші руйнування.