Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Запорізька АЕС живитиметься від однієї лінії принаймні тиждень, – МАГАТЕ

Запорізька АЕС живитиметься від однієї лінії принаймні тиждень, – МАГАТЕ

Запорізька АЕС живитиметься від однієї лінії принаймні тиждень, – МАГАТЕ

Запорожская АЭС / Запорізька АЕС

На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС відбувається живлення від єдиної діючої лінії електропередач напругою 750 кіловольтів. Резервну лінію 330 кВ планується відновити щонайменше через тиждень.

Про це повідомляється у звіті Міжнародного агентства з атомної енергії.

“Ще більше підкреслює нестабільну ситуацію з ядерною та фізичною безпекою на ЗАЕС те, що станція залишається без резервного зовнішнього електропостачання після того, як понад два тижні тому, 20 лютого, була відключена єдина лінія напругою 330 кіловольт (кВ), що залишилася робочою. Як наслідок, ЗАЕС залишається залежною від діючої лінії електропередач напругою 750 кВ – єдиної з чотирьох ліній, що були доступні до конфлікту. Команду МАГАТЕ поінформували, що лінія 330 кВ не буде підключена принаймні ще тиждень”, – йдеться у повідомленні.

Російська окупаційна адміністрація ЗАЕС розпочала роботи з технічного обслуговування реакторного блоку № 1, за винятком запланованих робіт на системах безпеки та електрообладнанні, як відклали до відновлення роботи лінії 330 кВ.

Як писав раніше Inform.zp.ua,  7 березня Рада керуючих МАГАТЕ підтримали резолюцію про негайне повернення Запорізької АЕС під повний контроль України. В документі йдеться про виведення військових та російських працівників зі станції.