Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Розстріляв українського полоненого: у Запоріжжі судитимуть російського військового

Розстріляв українського полоненого: у Запоріжжі судитимуть російського військового

Розстріляв українського полоненого: у Запоріжжі судитимуть російського військового

Фото: Нацполіція України

Запорізькі поліцейські зібрали докази проти російського військового, який розстріляв українського захисника. Окупанту загрожує довічне ув’язнення.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

В листопаді 2023 року ув’язнений виправної колонії, який відбував покарання за крадіжку, вступив до лав окупаційних військ. Росіянин був прийнятий на службу стрільцем штурмового загону «шторм-v» 127 мотострілецької дивізії вс рф.

Вже 6 січня 2024 року він був на Запорізькому напрямку в районі села Приютне Пологівського район. Український захисник вийшов із бліндажа з піднятими вгору руками та став на коліна. Чоловік намагався здатися в полон. Тоді окупант відкрив вогонь зі стрілецької зброї АК та не менше 3 разів вистрілив у військовослужбовця ЗСУ.

“Таким чином стрілець вчинив умисне вбивство українського військовополоненого, що суперечить нормам міжнародних конвенцій про закони та звичаї війни”, – пише Нацполіція.

Сам злочинець потрапив в український полон в тому ж січні. Під час допитів він зізнався, що вказівку не брати в полон українських військових отримали від командування.

Окупанту загрожує довічне ув’язнення за скоєний злочин.


Нагадаємо, що на Запорізькому напрямку 18 лютого росіяни наступали на Роботине та захопили опорний пункт з українськими бійцями. Окупанти взяли військових 3-ї БрОП “Спартан” в полон, а потім розстріляли.