Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізька міська рада отримала найнижчий бал відкритості у рейтингу прозорості

Запорізька міська рада отримала найнижчий бал відкритості у рейтингу прозорості

Запорізька міська рада отримала найнижчий бал відкритості у рейтингу прозорості

Мерія Запоріжжя

Повномасштабна війна та безпекові ризики обмежили доступ українців до інформації. Зокрема у 2023 році частина міських та обласних рад в Україні не публікувала інформацію, яка має бути відкритою. Проте низький бал відкритості отримала лише одна міськрада — Запорізька.

Про це йде мова у дослідженні Руху ЧЕСНО.

Найменший рівень відкритості без обгрунтування прогалин має Запорізька міськрада. Натомість Київська облрада пояснює низьку оцінку відкритості хакерською атакою на свій сайт. У Херсонській міськраді через тимчасову окупацію засідання взагалі не скликаються, а Запорізька облрада протягом усього 2023 року не змогла розпочати засідання через відсутність кворуму. 

Рейтинг прозорості рад України
Рейтинг прозорості рад України

Рух ЧЕСНО втретє дослідив відкритість місцевих рад в Україні за 2023 рік. Критеріями оцінювання стали 11 маркерних питань, серед яких наявність анонсів про проведення сесій та засідань комітетів, публікація порядків денних, проєктів рішень, протоколів та відеозаписів засідань. 

Запорізька міська рада не публікує розпорядження про скликання сесії, порядки денні, проєкти рішень, протоколи та не транслює засідання.

Нагадаємо, у Запоріжжі детективи НАБУ та СБУ проводили обшуки у міськраді, обласній військовій адміністрації, складських приміщеннях та у житлових приміщеннях можливих причетних осіб до розкрадання гуманітарної допомоги. За майже півтора року слідства винних у справі не знайшли та не покарали.