Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькій області зростає захворюваність на грип та ГРВІ

У Запорізькій області зростає захворюваність на грип та ГРВІ

У Запорізькій області зростає захворюваність на грип та ГРВІ

Ілюстративне фото

З початку епідемічного сезону захворюваності на грип та інші ГРВІ у Запорізькій області захворіло 49 427 осіб. Рівень захворюваності зростає.

Про це повідомили у Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

При цьому за восьмий тиждень по області показник захворюваності на ГРВІ, включно з COVID-19, нижче порогового рівня на 59% .

Порівняно із попереднім тижнем захворюваність серед дитячого населення зросла на 12%.

У порівнянні з минулим тижнем відмічаєтеся незначний ріст захворюваності – на 4,8%.

Кількість госпіталізацій залишилась на рівні минулого тижня – 127 випадків проти 129.

В області починаючи з 3 тижня поточного року на підставі даних лабораторних досліджень фіксується активна циркуляцію вірусів грипу типу А та В.

Протягом 8-го тижня лабораторно підтверджені випадки грипу А(Н1N1)pdm – 5 випадків, грипу А несубтипованого – 3 випадки.

За словами медиків, найдієвішим захистом від ускладнень та важкого перебігу захворювання на грип та COVID-19 залишається вакцинація.

Нагадаємо, причиною гострих респіраторних захворювань можуть бути як бактерії, так і віруси, проте здебільшого сезонні хвороби мають вірусне походження Їх називають гострими респіраторними вірусними інфекціями або ГРВІ. Їхні прояви можуть бути різними, проте є і споріднені: температура, відчуття слабкості, нежить, біль у горлі тощо.