Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі судитимуть трьох медичних працівників, які допомагали ухилятися від мобілізації

У Запоріжжі судитимуть трьох медичних працівників, які допомагали ухилятися від мобілізації

У Запоріжжі судитимуть трьох медичних працівників, які допомагали ухилятися від мобілізації

Фото Нацполіції

Запорізькі правоохоронці викрили корупційну схему ухилення від призову. Її організатором виявилась членкиня лікарсько-консультативної комісії однієї з лікарень Запоріжжя, яка залучила до протиправної діяльності ще двох медичних працівників.

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Запорізькій області.

Фігуранти вимагали 6 000 доларів винагороди від охочих уникнути служби в лавах ЗСУ в обмін на оформлення та видачу фіктивних документів, які є підставою для отримання ІІ групи інвалідності.

Отримана підробна документація дозволяла зняти особу з військового обліку.

Правоохоронці затримали організаторку схеми після отримання майже 200 тисяч гривень неправомірної вигоди та оголосили їй про підозру. В подальшому підозри отримали і її спільники.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт за процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя стосовно трьох учасників злочинної групи направлені до суду. Їх обвинувачують у зловживанні впливом, вчене організованою групою (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Максимальне покарання, що може загрожувати обвинуваченим, позбавлення волі терміном до п’яти років.

Нагадаємо, запоріжці, які пішли чи збираються піти служити до лав армії за контрактом, можуть заробляти від 20 тис грн до 100 тис грн, це стосується як чоловіків, так і жінок.