Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Військова служба за контрактом: на яку зарплатню можуть розраховувати запоріжці

Військова служба за контрактом: на яку зарплатню можуть розраховувати запоріжці

Військова служба за контрактом: на яку зарплатню можуть розраховувати запоріжці

Андрій Якунін

Запоріжці, які пішли чи збираються піти служити до лав армії за контрактом, можуть заробляти від 20 тис грн до 100 тис грн, це стосується як чоловіків, так і жінок.

Про умови проходження військової служби за контрактом під час брифінгу розповів заступник начальника Запорізького обласного територіального центру комплектування та Центру соціальної підтримки, підполковник Андрій Якунін.

На сьогодні на військову службу за контрактом можуть приходити запоріжці віком від 18 до 60 років. Головна умова – стан здоров’я, базова освіта та бажання служити.

Всі кандидати обов’язково проходять медичну комісію та відбувають до навчального центру. Базова підготовка становить 30 діб.

Щодо забезпечення, то в залежності від місця проходження служби та виконання бойових завдань, зарплатня військового становить від 20 до 100 тис грн. Також військові забезпечені харчуванням та одягом.

«Не треба чекати вдома на перемогу, треба кожному її наближати. Бажаючі піти на службу можуть звертатися до територіальних центрів комплектування. Нам потрібні люди абсолютно різних спеціальностей, це стосується як чоловіків, так і жінок», – наголосив Андрій Якунін.

Нагадаємо, воєнний стан в Україні, як і загальна мобілізація, продовжено до 14 лютого 2024 року. До кінця року на службу можуть призвати кілька категорій громадян.