Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » У Запоріжжі коригувальника засудили до 15 років: як він причетний до удару по центру міста (ФОТО)

У Запоріжжі коригувальника засудили до 15 років: як він причетний до удару по центру міста (ФОТО)

У Запоріжжі коригувальника засудили до 15 років: як він причетний до удару по центру міста (ФОТО)

Фото: СБУ

Прокурори в суді довели, що чоловік допомагав російським спецслужбам обстрілювати Запоріжжя. Суд назначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

За даними слідства, місцевий мешканець погодився співпрацювати із російськими спецслужбами. Упродовж жовтня 2023 року фігурант звітував росіянам про дислокації сил оборони України. Також чоловіка передавав геолокацію цивільної та промислової інфраструктури Запоріжжя.

У Запоріжжі коригувальника засудили до 15 років
Фото: СБУ

Одним із доручень окупантів було передача інформації щодо наслідків влучання 18 жовтня 2023 року російських С-300 по багатоповерхівці у центрі Запоріжжя. В ту ніч через обстріл загинуло п’ятеро людей, ще п’ять отримали поранення.

Як зараз виглядає дім у Запоріжжі, куди влучила ракета 18 жовтня
Фото: Запорізька міська рада

Коригувальник збирав відомості як самостійно, так і за допомогою родичів та знайомих, яких не попереджав про свої наміри.

Служба безпеки України повідомляє, що серед його інформаторів були працівник міськводоканалу і торговий представник приватної компанії, які регулярно їздили містом.

Комунікація між запоріжцем та росіянами відбувалась через “зв’язного”, який постійно перебував на ТОТ Запорізької області.

За даними СБУ, чоловік обрав собі оперативний псевдонім “Палестинець” та створив анонімний чат у Telegram-каналі.

Суд обрав коригувальнику покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. До набрання вироком законної сили чоловік перебуватиме під вартою.


Нагадаємо, що 18 жовтня 2023 року російські окупанти завдали ракетних ударів по Запоріжжю 6 разів. Одна з ракет влучила у багатоповерховий житловий будинок у центральній частині міста.