Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни вдарили по багатоповерхівці в центрі Запоріжжя в ніч на 18 жовтня (ОНОВЛЕНО)

Росіяни вдарили по багатоповерхівці в центрі Запоріжжя в ніч на 18 жовтня (ОНОВЛЕНО)

Росіяни вдарили по багатоповерхівці в центрі Запоріжжя в ніч на 18 жовтня (ОНОВЛЕНО)

Фото: ЗОВА

Російські окупанти завдали ракетних ударів по Запоріжжю 6 разів. Одна з ракет влучила у багатоповерховий житловий будинок у центральній частині міста.

Першими про це повідомили голова ЗОВА Юрій Малашко та в.о. міського голови Анатолій Куртєв.

3:10. В результаті терористичної атаки 1 людина загинула, мінімум дві-поранені. Пошкоджено 8 квартир. Людей евакуювали, їм дадуть тимчасовий притулок.

Фото: Запорожский горсовет


3:18. Триває пошуково-рятувальна операція. На місці працюють всі відповідні служби, залучені комунальні автобуси, розгорнуто найближчий ТІЦ.

Фото: Запорожский горсовет
Фото: Запорожский горсовет


05:00. На місці терористичної атаки росіян тривають пошуково-рятувальні роботи. Наразі відомо про двох загиблих та чотирьох постраждалих. Ще три людини вважаються зниклими безвісти. Частково зруйновані квартири в двох під’їздах будинку.

Людям продовжують надавати допомогу в комунальних автобусах, наметі міської ради та найближчому “пункті незламності”.

05:30. За інформацією Управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради, тимчасово закрито рух тролейбусів і автобусів по проспекту Соборному, на ділянці від площі Свободи до площі транспортної. Також тимчасово закрито рух трамваїв на вокзал “Запоріжжя-1” і в напрямку вул.Іванова.

06:00. Число загиблих зросло до 2 осіб, поранених – до 3 осіб, ще 3 людини вважаються безвісти зниклими. Жителів евакуювали в безпечне місце, зігріли, надали психологічну та іншу допомогу.


07:24. Співробітники ДСНС спільно з правоохоронцями та волонтерами врятували чоловіка та передали медикам. Ще 50 мешканців будинку надзвичайних евакуювали.

07:36. В результаті ворожого удару зруйновано під’їзд житлового будинку з 5 по 3 поверхи, повідомили в МВС України.

08:30. У Запорізькій ОВА повідомили, що внаслідок нічного удару по Запоріжжю поранення отримали чоловіки 25 та 29 років, а також 48-річна жінка. Також відомо про двох загиблих чоловіків.

08:32. Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття всім, чиї рідні та близькі загинули через російський терор.

“Держава-зло продовжує свою тактику війни з цивільними, свій терор. Я дякую всім, хто не залишається байдужим і допомагає нам його долати. Зробимо все, щоб держава-терорист понесла справедливу відповідальність. Російський терор повинен програти”, – заявив президент.

10:20. Попередньо, місто обстріляли з С-300.

Під завалами можуть бути три людини, рятувальна операція триває. Ще троє людей госпіталізували до лікарні, розповів в ефірі “Радіо Свобода” Керівник заклику Юрій Малашко.

10:50. В результаті попадання ракети в багатоповерховий будинок в центральній частині Запоріжжя є загроза обвалу конструкції.

10:51. Після ракетного обстрілу Запоріжжя вночі 18 жовтня розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни з умисним вбивством.

12:00. У Запоріжжі продовжують вести пошукові та аварійно-рятувальні роботи в будинку, який зруйнований в результаті нічної атаки по Запоріжжю.

14:52. У Запоріжжі було пошкоджено близько 30 багатоповерхівок (переважно в них повилітали вікна). Також постраждали 11 приватних будинків, 2 навчальних та 2 медичних заклади. Обстеження на місцях триває.

16:48. Кількість загиблих від ракетного удару збільшилася до чотирьох. В процесі пошуково-рятувальних робіт сьогодні було знайдено ще два тіла.

17:40. Кількість жертв нічної атаки по Запоріжжю зросла до 5 загиблих. Деблоковано з-під завалів тіла 3 людей, які вважалися зниклими безвісти.

19 жовтня

09:04. Пошукові роботи після російського ракетного обстрілу в ніч на 18 жовтня в Запоріжжі закінчилося. Із завалів витягли п’ятьох людей, ще п’ять постраждали.