Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На окупованій Запорізькій АЕС знову може бути блекаут, – Енергоатом

На окупованій Запорізькій АЕС знову може бути блекаут, – Енергоатом

На окупованій Запорізькій АЕС знову може бути блекаут, – Енергоатом

Запорізька АЕС Фото: ЕРА

На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС існує ризик повторного блекауту, адже працює лише одна лінія живлення.

Про це повідомляє Енергоатом.

Внаслідок російських обстрілів відключилась одна з двох наявних ліній електропередачі ПЛ-330кВ «Феросплавна-1». Це сталося після візиту гендиректора МАГАТЕ на станцію.

“Наразі в роботі залишається єдина зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ «Дніпровська», що з’єднує ЗАЕС із об’єднаною енергосистемою України та забезпечує живлення власних потреб станції. У разі відмови цієї лінії найбільша АЕС в Європі отримує черговий повний блекаут, що є важким порушенням умов безпечної експлуатації станції й загрожує розвитком аварії”, – зазначили в Енергоатомі.

В компанії вкотре наполягають, що ЗАЕС має негайно перейти під повний контроль України, її законного оператора – Енергоатома. 

Як писав раніше Inform.zp.ua, внаслідок бойових дій 20 лютого було знеструмлено високовольтну лінію електропередачі 330 кВ у Запорізькій області, у результаті тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) залишилась на одній лінії живлення.