Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » 16-та ротація МАГАТЕ: що стало відомо про ситуацію на ЗАЕС після візиту Рафаеля Гроссі

16-та ротація МАГАТЕ: що стало відомо про ситуацію на ЗАЕС після візиту Рафаеля Гроссі

16-та ротація МАГАТЕ: що стало відомо про ситуацію на ЗАЕС після візиту Рафаеля Гроссі

Ілюстративне фото

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі 7 лютого відвідав тимчасово окуповану Запорізьку АЕС. В той день також відбулась 16-та ротація команди МАГАТЕ.

Про результати візиту гендиректор повідомив у пресрелізі агенції.

Ставок-охолоджувач

На ЗАЕС пробурили 11 свердловин, які працюють, аби забезпечити постійну подачу води в ставку-охолоджувачі.

“Наразі, коли всі реактори зупинені, станція має достатньо води для своїх потреб. Але це не є стійким рішенням, особливо якщо і коли він знову почне виробляти електроенергію”, – зазначив Рафаель Гроссі.

Кадрові питання

Рафаель Гроссі наголосив на важливості кадрового забезпечення ЗАЕС, адже з першого лютого 2024 року працівникам українського “Енергоатома”, які не підписали договори з “росатомом”, заборонили доступ до ЗАЕС.

“Чисельність персоналу вже значно скоротилася порівняно з довоєнним рівнем у 11 500 працівників. Попри те, що шість реакторних блоків зупинені, станції все ще потрібна достатня кількість кваліфікованого персоналу для виконання як операційних завдань, так і для забезпечення належного обслуговування обладнання, важливого для ядерної безпеки”, – наголошує Гроссі.

Доступ до енергоблоків

Очільник агенції також підкреслив важливість того, щоб групи експертів МАГАТЕ, які присутні на майданчику, отримували доступ до енергоблоків, адже він необхідний для моніторингу дотримання п’яти принципів безпеки.

Шістнадцята ротація

Сьомого лютого успішно відбулася 16-та ротація команда МАГАТЕ в Запоріжжі. Про це також відзвітували і на Facebook-сторінці Об’єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку.


Як ми писали раніше, до Києва з візитом прибув генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії Рафаель Маріано Гроссі. Він описав ситуацію на Запорізькій атомній електростанції.