Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » До України прибув гендиректор МАГАТЕ та розповів про ситуацію на ЗАЕС: що відбувається на станції

До України прибув гендиректор МАГАТЕ та розповів про ситуацію на ЗАЕС: що відбувається на станції

До України прибув гендиректор МАГАТЕ та розповів про ситуацію на ЗАЕС: що відбувається на станції

Міністр енергетики України Герман Галущенко та гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі

До Києва з візитом прибув генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії Рафаель Маріано Гроссі. Він описав ситуацію на Запорізькій атомній електростанції.

Про це Рафаель Маріано Гроссі повідомив у соціальних мережах.

Ситуація на ЗАЕС “крихка”, як сказав під час брифінгу Гроссі. За його словами, основні проблеми станом на зараз – це закінчення терміну експлуатації ядерного пального у реакторах, а також значне скорочення технічного персоналу станції.

“Питання є: термін експлуатації, цей термін вийшов, далі виробник має сказати, чи можливо експлуатувати поза межами… Це складне питання. Якщо неможливо – треба вчиняти дії, щодо вивантаження цього палива, це має бути кваліфікований персонал, далі питання зберігання цього палива. Це важливі питання для безпеки Європи”, ‒ сказав Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Після візиту до Києва гендиректор МАГАТЕ має вирушити на ЗАЕС. А згодом Гроссі поїде до Москви, щоб домовитися про вирішення цих питань.


Як ми писали раніше, з 1 лютого окупаційне керівництво Запорізької атомної електростанції заборонило пропускати на територію підприємства працівників, які не отримали російський паспорт. Таких фахівців на станції – 120.