Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Через бойові дії пошкоджена одна з ліній електропостачання до ЗАЕС

Через бойові дії пошкоджена одна з ліній електропостачання до ЗАЕС

Через бойові дії пошкоджена одна з ліній електропостачання до ЗАЕС

Ілюстративне фото

Внаслідок бойових дій 20 лютого було знеструмлено високовольтну лінію електропередачі 330 кВ у Запорізькій області, у результаті тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) залишилась на одній лінії живлення.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Згідно з повідомленням, рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС залишається стабільним і становить 15,59 м, цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Через обстріл є пошкодження повітряної лінії на Чернігівщині, одномоментно відключено близько 200 споживачів у двох населених пунктах.

Дефіциту в енергосистемі не фіксується.

“Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії. У резерві 7 блоків теплоелектростанцій, які будуть задіяні у разі потреби. Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, окупанти в Запорізькій області за місяць до незаконно організованих виборів вже знають результат голосування. Володимир Путін “набирає” 94 відсотки голосів.