Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » З окупованих територій повернули додому 11 дітей (ФОТО)

З окупованих територій повернули додому 11 дітей (ФОТО)

З окупованих територій повернули додому 11 дітей (ФОТО)

Фото: Дмитро Лубінець

З окупованих територій та РФ повернули 11 українських дітей. Це 6 дівчаток та 5 хлопчиків різного віку. Наймолодшій дитині – 2 роки.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець .

Дітей вдалося повернути за посередництва Держави Катар та за підтримки ЮНІСЕФ. Серед повернутих українців: 6 дівчаток та 5 хлопчиків. Найменшій дитині – 2 роки, найстаршій – 16 років.

“На жаль, доля дітей трагічна – вони вимушені були пережити окупацію рідних міст, бомбардування та поранення, смерть рідних. Деяких РФ примусово паспортизувала та навіть знайшла їм “опікунів”.

Тепер українці вдома. Наше завдання не тільки подбати про логістичний, безпековий та інші напрямки повернення, але й надалі забезпечити отримання дітьми психологічної, гуманітарної допомоги”, – пише Дмитро Лубінець.


Як ми писали раніше, Росія продовжує поширювати пропаганду на тимчасово окупованих територіях та має наміри використовувати школярів для роботи із безпілотниками.