Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни “мілітарізують” школярів на тимчасово окупованих територіях

Росіяни “мілітарізують” школярів на тимчасово окупованих територіях

Росіяни “мілітарізують” школярів на тимчасово окупованих територіях

Фото: Іван Федоров/Facebook

Росія продовжує поширювати пропаганду на тимчасово окупованих територіях та має наміри використовувати школярів для роботи із безпілотниками.

Як повідомляє голова ЗОВА Іван Федоров, з вересня цього року окупаційна влада планує залучати дітей до конструювання БПЛА. Їх навчатимуть використовувати і розробляти безпілотники на спеціальному обладнанні, яке незабаром отримають навчальні заклади.

Окрім цього, вже зараз школярів змушують писати на фронт так звані “листи вдячності” для російських окупантів.

“Ворог ламає наших дітей і не соромиться використовувати їх у війні проти України”, – пише очільник ЗОВА.

Триває залучення вчителів із рф на тимчасово окуповані території Запорізької області. Центр протидії дезінформації аналізує інтерв’ю Оксани Бухольцевої із бурятії, яка розповіла у пропагандистських медіа про навчальний процес у місті Токмак.

Вчителька поширює такі тези:

  • школярі та їхні батьки не знають української мови, вони спілкуються суржиком, який виник завдяки взаємодії мов “братських народів”;
  • учні цілком задоволені навчанням за російською програмою, а старші класи “цікавляться законодавством рф та безмежно довіряють путіну”;
  • батькам дітей, які досі навчаються за українською програмою, погрожують “втратою можливостей, які дає росія”.

“Пропагандистські медіа розгорнули кампанію, щоб завербувати більше вчителів для роботи на ТОТ і провести “інформаційну обробку” населення перед псевдовиборами президента рф”, – зауважує ЦПД.

Авторка: Карина Сінько