Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » На відбудову Запоріжжя знадобиться понад 11 млрд доларів (ІНФОГРАФІКА)

На відбудову Запоріжжя знадобиться понад 11 млрд доларів (ІНФОГРАФІКА)

На відбудову Запоріжжя знадобиться понад 11 млрд доларів (ІНФОГРАФІКА)

Сталеварів, 16. Фото: ЗОВА

Уряд України та фахівці оцінили збитки в Запорізькій області в понад 11 млрд доларів. Відповідна оцінка охоплює все, що було знищено або пошкоджено протягом дворічного періоду.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Уряд України разом з Групою Світового банку, Європейською Комісією та ООН опублікували звіт щодо оновленої спільної оцінки збитків і потреб, які виникли внаслідок широкомасштабного вторгнення.

Згідно цього звіту, загальні витрати на відновлення України протягом наступного десятиліття становлять 486 млрд доларів.

На відбудову Запоріжжя знадобиться понад 11 млрд доларів
Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Оцінка охоплює збитки, заподіяні протягом майже дворічного періоду. Найбільш постраждалими регіонами були визнані Донецька, Харківська, Луганська, Запорізька, Херсонська та Київська області.

На відновлення Запорізької області доведеться витратити понад 11 млрд доларів.


Раніше Inform.zp.ua писав, що понад 53 мільйони гривень з міського бюджету отримали запорізькі власники зруйнованого російськими військовими житла.